Feljelenti az ügyészségnél a Jobbikot a számvevőszék, mert a párt nem adta ki az ellenőrzéshez szükséges adatokat

politika
2017 október 03., 06:00
comments 61

Az Állami Számvevőszék az Ügyészséghez fordult, mivel a Jobbik Magyarországért Mozgalom - többszöri megkeresés ellenére - nem tett eleget a számvevőszéki ellenőrzés lefolytatásához szükséges törvény szerinti adatszolgáltatási kötelezettségének és ezzel akadályozta az ellenőrzés lefolytatását.

Az ÁSZ 2017. augusztus 10-én küldött tájékoztatást a Jobbiknak arról, hogy kezdje meg a felkészülést az ellenőrzésre, majd tájékoztatta a pártot az ellenőrzés megindításáról.

Értesítéseiben az ÁSZ tájékoztatást adott az adatszolgáltatás teljesítésének rendjéről, valamint az elmulasztás lehetséges jogkövetkezményeiről. Mivel a párt többszöri megkeresés - levélben és helyszínen történt adatbekérések - ellenére sem tett eleget az adatszolgáltatásnak, ezért az ÁSZ 2017. október 3-án értesítette az Ügyészséget az ügy körülményeinek tisztázása érdekében.

Mivel az ÁSZ nem hatóság nem rendelkezik nyomozati és szankcionálási jogkörrel, ezért az ellenőrzések során csak kezdeményezheti a jogkövetkezmények érvényesítésére vonatkozó eljárást. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.