Még 200 millió Orbán, Simicska és a többi ősfideszes bölcsőjére

Elvileg az úszóvébén már szálláshelyként kellett volna működnie, hogy aztán szeptembertől fogadhassa az egyetemistákat a Bibó István Szakkollégium felújított épülete. Ez nem jött össze, az épület még mindig nincs kész, viszont folyamatosan drágul.

Fotó: Haszán Zoltán/444

A HVG szerint ráadásul pont a késéstől drágul, így gyakorlatilag a magyar építőipari susmus aranytojást tojó tyúkját ismerhettük meg. Drága, ezért késik, és mivel késik, ezért még drágább lesz.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. szerint „az építési engedély súlyos késedelemmel történt kiadása olyan mértékben változtatta meg a kivitelezés körülményeit, amelyet a kivitelező sem az ajánlat megadásakor, sem azt követően, nem láthatott előre”, és ezért emelekedik a vállalási ár 405 millió forintról 598,8 millióra.

Ez egyébként a szerződés módosítása a megrendelő MNV Zrt. és az építő Penta Industy között. Az I. kerületi Ménesi úti épület, amit nem csak felújítanak, hanem kap egy 11 szobás új szárnyat is, a mostani ígéret szerint novemberre lesz kész.

A HVG azonban figyelmeztet arra, hogy a kormány még 2015 decemberében 700 milliót különített el a Bibó felújítására, úgyhogy 100 milliót még nyugodtan el lehet szórni.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.