Éppen a Fidesz bölcsőjével esett meg a vizes vébé legnagyobb csúfsága

gazdaság
2017 augusztus 16., 13:03
comments 33

Eredetileg a vizes világbajnokságra újították volna fel a Bibó István Szakkollégiumi Ménesi úti épületét, a Fidesz bölcsőjét, de már a vébé előtt kiderült, hogy nem fejezik be a visszabontott épületen a munkákat. Ezért szerződést módosítottak, augusztus 17-re tolva ki a határidőt. Ami holnap van, de ebből sem lesz átadás.  

photo_camera Július elején így állt az építkezés. Nem állnak sokkal jobban ma sem.  Fotó: Haszán Zoltán/444

A Heti Válasz nézte meg az építkezést, ahol lázas munka helyett látszattevékenység folyik, az épület pedig továbbra is torzó. Úgy tudjuk, hogy a tető nélküli épület durván be is ázott már. 

photo_camera Még az eredeti határidő, május 30. Fotó: Haszán Zoltán/444

Azzal viszont, hogy a vizes vébére hivatkoztak, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő nyílt közbeszerzési eljárás nélkül adhatta oda a 405 milliós munkát a Penta Industry-nek. Az eddigi csúszásért a cégnek nem kellett kötbért fizetnie, arra hivatkozva módosította az MNV a határidőt, hogy a kivitelező nem kapta meg időben az engedélyeket. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelőt júliusban mi is kerestük az építkezéssel kapcsolatban, de nem kaptunk választ, ahogy most a Heti Válasz sem, hogy mégis mi az oka az újabb csúszásnak, fizetettnek-e kötbért. A Közbeszerzési Értesítőben sem jelent meg a szerződés legújabb módosítása.

A Penta Industry építette az ideiglenes szinkronúszó-medencéket is a világbajnokságra a városligeti tóban, egyéb munkákkal együtt 4,9 milliárdért. De ők építik a vizes vébét és a Nemzeti Vagyonkezelőt is felügyelő Seszták Miklós fejlesztési miniszter városában, Kisvárdán is a mini ékszerdoboz focistadiont, és szintén közpénzből sportszállót Tállai András klubjának, a Mezőkövesdnek.  

És annak ellenére, hogy a Bibóval nem készültek el, a cég is bekerült abba a szűk körbe, amelyik az MNV Zrt. számára végezhet kivitelezési munkákat, 40 milliárdos keretösszeg erejéig.  

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.