„MOST AZONNAL szabályoznunk kell a fegyvereket”

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Nagyon erős szöveget publikát Twitterén Caleb Keeter, a Las Vegasban megtámadott Route 91 fesztivál egyik countryegyüttesének gitárosa. Az eddig 59 halálos áldozatot és több mint 500 sebesülés követelő tömegmészárlás túlélője arról írt, hogy ő eddig hitt a szabad fegyvertartáshoz való jogban, de most meggondolta magát:

Egész életemben támogattam az amerikai alkotmány 2. kiegészítését [ez garantálja a szabad fegyverviselés jogát].

A tegnap esti eseményekig. Nem tudom kifejezni, mekkorát tévedtem. A nekünk dolgozó csapatban sokaknak van fegyverviselési engedélye, és voltak is fegyverek a turnébuszon.

Semmire sem voltak jók.

Nem mertünk hozzájuk nyúlni, nehogy a rendőrök azt higyjék, hogy mi is a lövöldözővel vagyunk, és végezzenek velünk. Egy kis csoport (vagy egyetlen ember) rommá lőtt egy komplett várost, hiába próbálták rettenthetetlen rendőrök megállítani, mert könnyen tudott szerezni elképesztően sok fegyvert.

Betelt a pohár.

Miután tegnap a szüleimnek és a szeretteimnek írtam búcsúlevelet, mert nem tudtam, hogy túl fogom-e élni az éjszakát, rá kellett ébrednem, hogy ez az egész teljesen kicsúszott a kezeink közül. Ez a kibaszott féreg olyan kaliberű golyókat használt, hogy az embereink közül többen repeszsérülést szenvedtek, csak mert közel álltak valakihez, akit tényleg eltaláltak.

MOST AZONNAL szabályoznunk kell a fegyvereket.

A legjobban azt bánom, hogy ezt makacsul addig nem láttam be, amíg a velem turnézó haverjaim és én nem voltunk közvetlen veszélyben.

Hihetetlenül szerencsések vagyunk, hogy mi nem vagyunk ez az őrült áldozatai közt.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.