„MOST AZONNAL szabályoznunk kell a fegyvereket”

Nagyon erős szöveget publikát Twitterén Caleb Keeter, a Las Vegasban megtámadott Route 91 fesztivál egyik countryegyüttesének gitárosa. Az eddig 59 halálos áldozatot és több mint 500 sebesülés követelő tömegmészárlás túlélője arról írt, hogy ő eddig hitt a szabad fegyvertartáshoz való jogban, de most meggondolta magát:

Egész életemben támogattam az amerikai alkotmány 2. kiegészítését [ez garantálja a szabad fegyverviselés jogát].

A tegnap esti eseményekig. Nem tudom kifejezni, mekkorát tévedtem. A nekünk dolgozó csapatban sokaknak van fegyverviselési engedélye, és voltak is fegyverek a turnébuszon.

Semmire sem voltak jók.

Nem mertünk hozzájuk nyúlni, nehogy a rendőrök azt higyjék, hogy mi is a lövöldözővel vagyunk, és végezzenek velünk. Egy kis csoport (vagy egyetlen ember) rommá lőtt egy komplett várost, hiába próbálták rettenthetetlen rendőrök megállítani, mert könnyen tudott szerezni elképesztően sok fegyvert.

Betelt a pohár.

Miután tegnap a szüleimnek és a szeretteimnek írtam búcsúlevelet, mert nem tudtam, hogy túl fogom-e élni az éjszakát, rá kellett ébrednem, hogy ez az egész teljesen kicsúszott a kezeink közül. Ez a kibaszott féreg olyan kaliberű golyókat használt, hogy az embereink közül többen repeszsérülést szenvedtek, csak mert közel álltak valakihez, akit tényleg eltaláltak.

MOST AZONNAL szabályoznunk kell a fegyvereket.

A legjobban azt bánom, hogy ezt makacsul addig nem láttam be, amíg a velem turnézó haverjaim és én nem voltunk közvetlen veszélyben.

Hihetetlenül szerencsések vagyunk, hogy mi nem vagyunk ez az őrült áldozatai közt.