„MOST AZONNAL szabályoznunk kell a fegyvereket”

bűnügy
2017 október 03., 15:35

Nagyon erős szöveget publikát Twitterén Caleb Keeter, a Las Vegasban megtámadott Route 91 fesztivál egyik countryegyüttesének gitárosa. Az eddig 59 halálos áldozatot és több mint 500 sebesülés követelő tömegmészárlás túlélője arról írt, hogy ő eddig hitt a szabad fegyvertartáshoz való jogban, de most meggondolta magát:

link Forrás

Egész életemben támogattam az amerikai alkotmány 2. kiegészítését [ez garantálja a szabad fegyverviselés jogát].

A tegnap esti eseményekig. Nem tudom kifejezni, mekkorát tévedtem. A nekünk dolgozó csapatban sokaknak van fegyverviselési engedélye, és voltak is fegyverek a turnébuszon.

Semmire sem voltak jók.

Nem mertünk hozzájuk nyúlni, nehogy a rendőrök azt higyjék, hogy mi is a lövöldözővel vagyunk, és végezzenek velünk. Egy kis csoport (vagy egyetlen ember) rommá lőtt egy komplett várost, hiába próbálták rettenthetetlen rendőrök megállítani, mert könnyen tudott szerezni elképesztően sok fegyvert.

Betelt a pohár.

Miután tegnap a szüleimnek és a szeretteimnek írtam búcsúlevelet, mert nem tudtam, hogy túl fogom-e élni az éjszakát, rá kellett ébrednem, hogy ez az egész teljesen kicsúszott a kezeink közül. Ez a kibaszott féreg olyan kaliberű golyókat használt, hogy az embereink közül többen repeszsérülést szenvedtek, csak mert közel álltak valakihez, akit tényleg eltaláltak.

MOST AZONNAL szabályoznunk kell a fegyvereket.

A legjobban azt bánom, hogy ezt makacsul addig nem láttam be, amíg a velem turnézó haverjaim és én nem voltunk közvetlen veszélyben.

Hihetetlenül szerencsések vagyunk, hogy mi nem vagyunk ez az őrült áldozatai közt.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.