Rengeteg pénzt keres a Samsung az iPhone X miatt

2017 október 3., kedd 5:37
88

Az Apple hamarosan megjelenő új csúcstelefonja, az iPhone X a várakozások szerint szépen hozza a profitot a vállalat egyik legnagyobb riválisának, a Samsungnak is: a Wall Street Journal értesülései szerint minden egyes eladott X után 110 dollár jut majd a dél-koreai óriásvállalatnak. 

A bevétel nem az okostelefonokat gyártó Samsung Electronicsnak megy, hanem a gigantikus ipari konglomerátum gyártással foglalkozó részlegének, de ettől még a lényeg ugyanaz: a WSJ becslése szerint a Samsung idén annyira sokat fog keresni az iPhone X-eken, hogy a dél-koreai vállalat négymilliárd dollárral több bevételt produkálhat így, mint amennyit a Galaxy S8 alkatrészeinek gyártásából remélnek. 

Az Apple azért kénytelen a Samsung szolgáltatásait igénybe venni, mert jelenleg ez az egyetlen vállalat, amelyik képes az OLED-kijelzőket, a NAND flahs memóriát és a DRAM chipeket kellő mennyiségben legyártani. Ez a fajta beszállítósdi a Samsung számára óriási üzlet, a WSJ szerint a vállalat bevételének 35 százalékát teheti ki. 

Itt van egy videó is, ami pár percben összefoglalja angolul, hogyan vannak egymásra utalva az amúgy egymással rivalizáló cégek: 

(via WSJ, Verge)