Több mint tízmilliárd forintért kelt el egy kis kínai porcelánedény

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

37,7 millió dollárért, azaz valamivel több mint tízmilliárd forintért kelt el az a Szung-dinasztia korából származó porcelánedény, amit a Sotheby's aukciósház bocsájtott árverésre.

Egy látogató a tízmiliárdos porcelán képe előtt.Fotó: ANTHONY WALLACE/AFP

A 960-1127 között uralkodó dinasztia idejére datált, mindössze 13 centi átmérőjű, fényes kék mázzal borított edényke ezzel minden idők legdrágább kínai porcelántárgya lett.

Az edény, ami eredetileg ecsetek mosására szolgált a Szung császári udvarból származáó rendkívül ritka darab, amiből a Sotheby's szerint mindössze négy van magánkézben.

A 10,2 millió dollárról, körülbelül 300 millió forintról induló licit húsz percig tartott, és a legmagasabb ajánlat egy telefonon bejelentkező vásárlótól érkezett. Hogy pontosan kitől,a zt nem tudni.

További képek és részletes angol leírás itt.

(Guardian)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.