Több mint tízmilliárd forintért kelt el egy kis kínai porcelánedény

gazdaság
2017 október 03., 04:17
comments 47

37,7 millió dollárért, azaz valamivel több mint tízmilliárd forintért kelt el az a Szung-dinasztia korából származó porcelánedény, amit a Sotheby's aukciósház bocsájtott árverésre.

Egy látogató a tízmiliárdos porcelán képe előtt.
photo_camera Egy látogató a tízmiliárdos porcelán képe előtt. Fotó: ANTHONY WALLACE/AFP

A 960-1127 között uralkodó dinasztia idejére datált, mindössze 13 centi átmérőjű, fényes kék mázzal borított edényke ezzel minden idők legdrágább kínai porcelántárgya lett.

Az edény, ami eredetileg ecsetek mosására szolgált a Szung császári udvarból származáó rendkívül ritka darab, amiből a Sotheby's szerint mindössze négy van magánkézben.

A 10,2 millió dollárról, körülbelül 300 millió forintról induló licit húsz percig tartott, és a legmagasabb ajánlat egy telefonon bejelentkező vásárlótól érkezett. Hogy pontosan kitől,a zt nem tudni.

További képek és részletes angol leírás itt.

(Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.