A fegyverlobbi szóvivője szerint ha Las Vegas után betiltjuk a fegyvereket, betilthatjuk akár az alkoholt, az autókat, sőt az öklöket és lábakat is, hisz mind halálos

2017 október 4., szerda 15:35
364
Dana Loesch itt épp Rick Perry texasi kormányzóval Matt Bevin republikánus képviselőjelölttel parolázik a Dana Show című műsorában Fotó: MICHAEL MATHES/AFP

Dana Loesch, az amerikai fegyverlobbi zászlóshajója, a Nemzeti Fegyverszövetség (National Rifle Association) szóvivője fontosnak gondolta, hogy két nap elteltével megszólaljon az Egyesült Államok történetének legvéresebb fegyveres mészárlása után. 

A szóvivőnek van üzenete azok számára, akik ismét a fegyvertartás szigorításában látják a hétfőihez hasonló tragédiák megfékezését. Loesch a félautomata fegyverekre vonatkozó szigorítás mellett érvelő, az amerikai orvosokat tömörítő szervezet, az American College of Physicians  közleményére reagált a Twitteren:

"Persze, tiltsuk be a fegyvereket az autókkal, cigikkel, alkohollal, a kezekkel, lábakkal és öklökkel együtt. Ezek is olyanok mint valami betegség, járványokhoz hasonlóan szedik áldozataikat "

Később, amikor a The Hill is tweetelt az ügyben, megismételte, hogy hülyeség járványként tekinteni a fegyverek okozta halálokra, mert ennyi erővel járványszerűen ölnek az autó, lábak és az öklök is.

Az NRA korábban érvelt már hasonlóan autók és kések esetében, de a lábak és öklök betiltása új vonal. (Rawstory)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt