A fegyverlobbi szóvivője szerint ha Las Vegas után betiltjuk a fegyvereket, betilthatjuk akár az alkoholt, az autókat, sőt az öklöket és lábakat is, hisz mind halálos

elmebaj
2017 október 04., 17:35
comments 355
Dana Loesch itt épp Rick Perry texasi kormányzóval Matt Bevin republikánus képviselőjelölttel parolázik a Dana Show című műsorában
photo_camera Dana Loesch itt épp Rick Perry texasi kormányzóval Matt Bevin republikánus képviselőjelölttel parolázik a Dana Show című műsorában Fotó: MICHAEL MATHES/AFP

Dana Loesch, az amerikai fegyverlobbi zászlóshajója, a Nemzeti Fegyverszövetség (National Rifle Association) szóvivője fontosnak gondolta, hogy két nap elteltével megszólaljon az Egyesült Államok történetének legvéresebb fegyveres mészárlása után. 

A szóvivőnek van üzenete azok számára, akik ismét a fegyvertartás szigorításában látják a hétfőihez hasonló tragédiák megfékezését. Loesch a félautomata fegyverekre vonatkozó szigorítás mellett érvelő, az amerikai orvosokat tömörítő szervezet, az American College of Physicians  közleményére reagált a Twitteren:

link Forrás

"Persze, tiltsuk be a fegyvereket az autókkal, cigikkel, alkohollal, a kezekkel, lábakkal és öklökkel együtt. Ezek is olyanok mint valami betegség, járványokhoz hasonlóan szedik áldozataikat "

Később, amikor a The Hill is tweetelt az ügyben, megismételte, hogy hülyeség járványként tekinteni a fegyverek okozta halálokra, mert ennyi erővel járványszerűen ölnek az autó, lábak és az öklök is.

link Forrás

Az NRA korábban érvelt már hasonlóan autók és kések esetében, de a lábak és öklök betiltása új vonal. (Rawstory)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.