Boris Johnson: Líbiában felépülhetne az új Dubaj, csak el kell takarítani a holttesteket

külföld
2017 október 04., 09:04
comments 95
photo_camera Fotó: DAVID ROSE

„A líbiai Szirt világszínvonalú turisztikai és üzleti helyszín lesz, amint eltakarítják a holttesteket.”

Ezt mondta Boris Johnson brit külügyminiszter, és ez eddigi megszólalásaihoz képest is új minőség, pedig nemrég olyan szereplése is volt, ahol a nagykövetnek kellett leállítania.

A külügyminiszter szerint brit üzletemberek egy csoportja óriási üzleti lehetőséget lát Szirt városban (itt ölték meg Kadhafit 2011-ben), és a környékből a következő Dubajt lehetne varázsolni

csak hát ehhez el kell takarítani a holttesteket.

A párját ritkítóan érzéketlenül hangzó megszólalás után konzervatív, és munkáspárti képviselők is sorra azt mondták, Johnsonnak azonnal távoznia kell a posztjáról, mert ez a stílus bárkitől elfogadhatatlan lenne, nemhogy egy külügyminisztertől. 

link Forrás

A külügyminiszter viszont nem hátrált, és azt írta Twitteren, kritikusai nem értik a líbiai helyzetet, és ő arra gondolt, hogy a terroristák holttesteinek elszállítása tényleg nehéz az aknák és a bombák miatt, ebben pedig Nagy-Britannia segítséget nyújt.

link Forrás

Damian Green a kormányzat részéről azt mondta a Sky Newsnak, a külügyminiszternek körültekintőbben kell fogalmaznia, de a Twitter-posztokkal szerinte megmagyarázta, hogy mire gondolt.

Szirt városát a líbiai kormányerők az ISIS-tól foglalták vissza, a harcban sok civil is meghalt. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.