Fővárosi főügyész: Butaság, hiszti és valótlanság, hogy fideszes az ügyészség

politika
2017 október 04., 11:39
comments 306
Ibolya Tibor
photo_camera Ibolya Tibor

Szeptemberben jogerősen is megnyerte a pert Szigetvári Viktor, az Együtt politikusa, amelyet Polt Péter legfőbb ügyész indított ellene, amiért fideszesnek, és a Quaestor-ügyben bűnsegédnek nevezte az ügyészséget. A Kúria ezzel kimondta, lehet fideszesnek nevezni a Polt Péter vezette ügyészséget.

Ibolya Tibor fővárosi főügyész az Indexen írt véleménycikket a témában. A szenvedélyes hangvételű írásban butaságot, hisztit és valótlanságot emleget, és szerinte

mindenki, aki ebben a gyalázatban közreműködött, szégyellje magát.

Több pontban elemzi, szerinte mi nem stimmel az ítélet quaestoros részével, hogy miért túlzás Polt pártkötődését emlegetni (miközben a szocialistáknál ezt nem tették), és hogy miért végez szerinte szakszerű munkát az ügyészség.

Szerinte az ítélet megbélyegzi az ügyészeket és az ügyészséget.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.