Lefejezős videót találtak a svéd újságírót tengerbe dobó feltaláló gépén

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az ügyészség szerint Peter Madsené lehet az a merevlemez, amin nemrég egy lefejezős videót találtak. A felvételen egy nőt végeznek ki így, a dán feltalálót pedig azzal gyanúsítják, hogy augusztus 10-én ő ölte meg azt a svéd újságírónőt, akinek a lefejezett holttestét 11 nappal később találták meg a dán tengerparton.

Peter MadsenFotó: BAX LINDHARDT/Scanpix Denmark/AFP

A svéd újságíró, Kim Wall augusztus 10-én Peter Madsennel akart riportot csinálni, aki a 18 méteres saját építésű tengeralattjáróját mutatta meg a neki. Csakhogy Wall nem tért vissza a tengeralattjáróról. A hatóságok keresni kezdték a hajót, de mire megtalálták, már bajban volt, a feltalálót úgy kellett kimenekíteni a fedélzetről, a tengeralattjáró elsüllyedt.

Madsen először azt mondta a rendőröknek, hogy a nő már nem volt a hajón a baleset idején, még előtte partra tette Koppenhága mellett. Később megváltoztatta a vallomását, és azt állította, hogy a riporter halálos balesetet szenvedett, amikor véletlenül fejéhez csapódott egy 70 kilós vasajtó a tengeralattjárón, míg a víz alatt voltak, majd a testét vízbe dobta. Peter Madsen a gyilkosságot még mindig tagadja.

Fotó: Jens Noergaard Larsen/Scanpix 2017/AFP

Madsen azt is tagadja, hogy az övé lenne a lefejezős filmeket tartalmazó videó, szerinte ahhoz a laborjában bárki hozzáférhetett. Ugyanakkor Jakob Buch-Jepsen ügyész arról beszélt, hogy amikor Madsen szeptember elején megjelent bíróság előtt, megerősítette a gyanújukat, hogy ő ölte meg az újságírónőt.

A halottkém Wall holttestén késnyomokat talált a nemi szervénél és a mellkasán, amit a halálakor vagy nem sokkal azután okozhattak neki. Ugyanakkor a szakértők a halálának pontos okát még mindig nem tudták megállapítani. A nyomozás folytatásáig a bíróság négy hónapra meghosszabbította Madsen letartóztatását. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.