Sose lesz vége: ma 79 millióval drágult a két hónapja véget ért vizes vb

PÉNZ
2017 október 04., 17:15
comments 167
A FINA vizes világbajnokság vízilabdatornájának helyszíne, a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda.
photo_camera A FINA vizes világbajnokság vízilabdatornájának helyszíne, a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Az Átlátszó fedezte fel az uniós közbeszerzési értesítő szerdai számában, hogy újabb """váratlan""" költségnövelő tényező tűnt fel a július végén végetért vizes vb beruházásai körül. Ezúttal a Hajós Alfréd uszoda versenykialakítási munkálatairól derült ki utólag, hogy többe kerül, mint azzal előzetesen számolni lehetett.

A lebonyolítással megbízott Bp2017  Kft. májusban 870 millió forintért bízta meg a miskolci BO-TO BAU Kft.-t a munkával, de akkor még nem tudhatták, hogy ennyi pénz ekkora munkára kevés lesz. A friss módosítás orvosolta a gondot: 79,3 millióval toldották meg az eredeti büdzsét, így összesen 943 milliót számlázhat ki a miskolci vállalat a Bp2017-nek. 

Hivatalosan "a lelátók alapozása és átépítése, aggregátorok helyeinek alapozása vasbeton lemezzel, világítástartó oszlopok megerősítése, biztonsági világítás telepítése" miatt van szükség plusz pénzre.

A BO-TO BAU ugyanaz a cég, írja még az Átlátszó, amelyik a margitszigeti Casino épületének felújítását is elvégezhette. Az eredetileg 935 millió lett volna, de később muszáj volt még rátenni 121-et. (Átlátszó)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.