Stephen Paddock barátnőjétől, és egy 100 ezer dolláros utalásról kérdeznek a hatóságok

külföld
2017 október 04., 06:42

Visszaérkezett az Egyesült Államokba, a hatóságok pedig kikérdezik Marilou Danley-t, a Las Vegas-i tömeggyilkosságot elkövető Stephen Paddock barátnőjét. Danley a Fülöp-szigeteken volt a mészárlás ideje alatt, a családját látogatta meg, a hatóságok pedig lehetséges érintettnek tartják az ügyben, és információkat várnak tőle. (Ami nem jelenti azt, hogy gyanúsított.)

A vizsgálat egyik vezetője, Joseph Lombardo seriff nem kommentálta azokat a híreket, amelyek szerint Paddock 100 ezer dollárt utalt egy Fülöp-szigeteki számlára a támadás előtti héten. A Fülöp-szigeteki hatóságok viszont megerősítették ezt, és azt mondják, Danley egy hónapja érkezett az országba, azután érkezett meg az utalás.

Stephen Paddock a Mandalay Bay hotel 32. emeletéről nyitott tüzet egy country fesztivál résztvevőire, 59 ember halt meg, több mint 500-an sérültek meg. A szállodai szobában, és más, Paddockhoz köthető helyszíneken összesen 47 lőfegyvert találtak. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.