Szél Bernadett látszik a legnépszerűbb ellenzéki jelöltnek

2017 október 4., szerda 18:51
285
Fotó: botost/444.hu

Az LMP felkérésére készített felmérést a Závecz Research kutatóintézet arról, hogy a választópolgárok kit látnak Orbán Viktor legesélyesebb kihívójának a 2018-as választásokon. 

Az eredményeket a 24.hu szerezte meg és tette közzé. Nem meglepő módon a zöldek megbízásából készült kutatásban a zöldek jelöltje, Szél Bernadett néz ki a legjobban, ezzel együtt a végeredmény nem életszerűtlen.

A felmérésben négy jelölt közül lehetett választani. Az összes megkérdezett 38 százaléka látná továbbra is szívesen az ország élén Orbán Viktort, őt követi Szél Bernadett 20 százalékkal, Vona Gábor és Botka László 11-11 százalékon áll. A kutatás még azelőtt készült, - szeptemberben - hogy az MSZP miniszterelnök-jelöltje visszalépett volna. 20 százalék nem tudott vagy nem akart válaszolni a kérdésre.

Szél számára bíztató lehet, hogy a konkurens pártok szimpatizánsai számára is vállalható jelöltnek tűnik: a DK-sok 60, az Együtt-Párbeszédesek 53, a Momentumosok 67 százaléka látja alkalmas jelöltnek. Amikor csak közte és Orbán között lehetett választani, a miniszterelnök 42-36 arányban bizonyult nála népszerűbbnek. 

(24.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt