Az idei kémiai Nobel-díj egyik kitüntetettje nemcsak okos, hanem vicces is

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Jacques Dubochet, a kedélyes Nobel-díjas, aki hivatalos életrajzában is tud viccelni.Fotó: FABRICE COFFRINI/AFP

Jacques Dubochet egy napja, 2017. október 4-én tüntették ki kémiai Nobel-díjjal Joachim Frank és Richard Henderson társaságában a krio-elektromikroszkópia területén végzett korszakalkotó munkásságáért. A Quartz szerint amilyen véresen komolyan hangzik a munkássága, ugyanannyira vicces a Lausanne-i Egyetem honlapján elérhető hivatalos életrajza.

  • 1941 Optimista szülőknek köszönhetően megfogant.
  • 1946 Nem fél többé a sötétben, mert a nap mindig visszatér; ahogy azt Kopernikusz elmagyarázta.
  • 1948-1955 kisérletező tudósi karrierjének első állomása Vallisban és Lausanne-ban (eszközök: kések, tűk, szalagok és gyufák).
  • 1955 Vaud kanton első hivatalosan elismert diszlexiása - ez lehetőséget adott rá, hogy bármiben rossz lehessen... és megértse azokat, akiknek nehézségeik vannak.
  • 1962 Érettségi.
  • 1967 Fizikus-mérnökből biológus lesz az EPUL-ban.
  • 1968 Nagyon fontos.

és így tovább. Életrajzából nem hagyta ki a hat évet, amit pszichoanalízisben töltött.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.