Lázár szerint azok voltak felelőtlenek, akik Őcsényre akarták vinni a menekülteket

politika
2017 október 05., 10:34

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón újra szóba hozta az őcsényi esetet, amikor a helyiek haragja miatt a Migration Aid nem tudott jogszerűen itt tartózkodó menekülteket üdültetni egy helyi panzióban. A panziótulajdonost megfenyegették, kiszúrták az autója kerekét, végül a falu megosztottsága miatt a polgármester is lemondott.

Lázár a menekültekről azt mondta, hogy aki jogszerűen tartózkodik Magyarországon, annak az állam minden ellátást biztosít, ezért azt mondta, hogy azok a szervezetek, akik egy kistelepülés panzióját választották ki, felelőtlenül jár el.

Hozzátette, hogy „nem felelős és nem körültekintő az a szervezet, amely többször került konfliktusba a kormánnyal, mert azzal áltatja a menekülteket, hogy meg tudja oldani a problémáikat”. Azt javasolja, hogy mindig a magyar kormány segítségét vegyék igénybe „egy tisztázatlan hátterű civil szervezet helyett”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.