Lázár szerint azok voltak felelőtlenek, akik Őcsényre akarták vinni a menekülteket

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón újra szóba hozta az őcsényi esetet, amikor a helyiek haragja miatt a Migration Aid nem tudott jogszerűen itt tartózkodó menekülteket üdültetni egy helyi panzióban. A panziótulajdonost megfenyegették, kiszúrták az autója kerekét, végül a falu megosztottsága miatt a polgármester is lemondott. 

Lázár a menekültekről azt mondta, hogy aki jogszerűen tartózkodik Magyarországon, annak az állam minden ellátást biztosít, ezért azt mondta, hogy azok a szervezetek, akik egy kistelepülés panzióját választották ki, felelőtlenül jár el.

Hozzátette, hogy „nem felelős és nem körültekintő az a szervezet, amely többször került konfliktusba a kormánnyal, mert azzal áltatja a menekülteket, hogy meg tudja oldani a problémáikat”. Azt javasolja, hogy mindig a magyar kormány segítségét vegyék igénybe „egy tisztázatlan hátterű civil szervezet helyett”.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.