Lázár szerint azok voltak felelőtlenek, akik Őcsényre akarták vinni a menekülteket

2017 október 5., csütörtök 10:34
169

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón újra szóba hozta az őcsényi esetet, amikor a helyiek haragja miatt a Migration Aid nem tudott jogszerűen itt tartózkodó menekülteket üdültetni egy helyi panzióban. A panziótulajdonost megfenyegették, kiszúrták az autója kerekét, végül a falu megosztottsága miatt a polgármester is lemondott.

Lázár a menekültekről azt mondta, hogy aki jogszerűen tartózkodik Magyarországon, annak az állam minden ellátást biztosít, ezért azt mondta, hogy azok a szervezetek, akik egy kistelepülés panzióját választották ki, felelőtlenül jár el.

Hozzátette, hogy „nem felelős és nem körültekintő az a szervezet, amely többször került konfliktusba a kormánnyal, mert azzal áltatja a menekülteket, hogy meg tudja oldani a problémáikat”. Azt javasolja, hogy mindig a magyar kormány segítségét vegyék igénybe „egy tisztázatlan hátterű civil szervezet helyett”.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt