Már a következő utáni paksi bővítésen töri a fejét a magyar atomminiszter

POLITIKA
2017 október 05., 11:10

Bár a paksi atomerőmű bővítése a gyakorlatban csak jövőre kezdődik és 2027-ben fejeződik be, de Süli János atomminiszter szerint ideje felkészülni az ezt követő bővítésre is.

Már nem Paks II építését kellene mérlegelni, hanem újabb blokkok tervezését

- erről Süli a Századvég Gazdaságkutató konferenciáján beszélt. A dolgot azzal indokolta, hogy 2030-ra az elöregedő magyar erőművek leállása miatt teljesítményhiány lesz, és ezt orvosolhatná a következő utáni atomerőmű.

Egyszerűen nem tudunk elég orosz atomerőművet építeni Magyarországon.

A tervek szerint egyébként összesen 3600 milliárd forintból építi fel majd Paks II-t Magyarországon az orosz állami atomenergetikai cég a Roszatom, a pénz 80 százalékát pedig az oroszok adják hitelbe. 2026-tól 21 éven át törlesztetnénk a milliárdokat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.