Már a következő utáni paksi bővítésen töri a fejét a magyar atomminiszter

Bár a paksi atomerőmű bővítése a gyakorlatban csak jövőre kezdődik és 2027-ben fejeződik be, de Süli János atomminiszter szerint ideje felkészülni az ezt követő bővítésre is.

Már nem Paks II építését kellene mérlegelni, hanem újabb blokkok tervezését

- erről Süli a Századvég Gazdaságkutató konferenciáján beszélt. A dolgot azzal indokolta, hogy 2030-ra az elöregedő magyar erőművek leállása miatt teljesítményhiány lesz, és ezt orvosolhatná a következő utáni atomerőmű.

Egyszerűen nem tudunk elég orosz atomerőművet építeni Magyarországon.

A tervek szerint egyébként összesen 3600 milliárd forintból építi fel majd Paks II-t Magyarországon az orosz állami atomenergetikai cég a Roszatom, a pénz 80 százalékát pedig az oroszok adják hitelbe. 2026-tól 21 éven át törlesztetnénk a milliárdokat.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.