A magyar kormány elkezdte élénkíteni a szlovák gazdaságot

külföld
2017 október 06., 07:21

Előrebocsátanék két adatot:

  • A magyar GDP 2016-ban 2,2 százalékkal bővült;
  • a szlovák 3,3 százalékkal.

2015-ben kicsit jobban álltunk, akkor csak fél százalékponttal bővült gyorsabb ütemben a szlovák GDP a magyarnál. Mi sem természetesebb hát, hogy a magyar kormány a Miniszterelnökség október 6-i közleménye szerint a két ország közül nem a gyengébben teljesítőben, hanem Szlovákiában indított gazdaságélénkítő programot, vagyis magyar helyett szlovákiai cégeknek adja a Széchenyi Programirodán keresztül a magyar adófizetők pénzét.

A frissen kiadott pályázati felhívás szerint a szlovákiai vállalkozások akár 15 ezer euró, 70 százalékos intenzitású, vissza nem térítendő támogatáshoz juthatnak. A teljes programra 2,425 milliárd forintot szán a kormány. Mármint a magyar, nem a szlovák.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.