A magyar kormány elkezdte élénkíteni a szlovák gazdaságot

külföld
2017 október 06., 07:21
comments 98

Előrebocsátanék két adatot:

  • A magyar GDP 2016-ban 2,2 százalékkal bővült;
  • a szlovák 3,3 százalékkal.

2015-ben kicsit jobban álltunk, akkor csak fél százalékponttal bővült gyorsabb ütemben a szlovák GDP a magyarnál. Mi sem természetesebb hát, hogy a magyar kormány a Miniszterelnökség október 6-i közleménye szerint a két ország közül nem a gyengébben teljesítőben, hanem Szlovákiában indított gazdaságélénkítő programot, vagyis magyar helyett szlovákiai cégeknek adja a Széchenyi Programirodán keresztül a magyar adófizetők pénzét.

A frissen kiadott pályázati felhívás szerint a szlovákiai vállalkozások akár 15 ezer euró, 70 százalékos intenzitású, vissza nem térítendő támogatáshoz juthatnak. A teljes programra 2,425 milliárd forintot szán a kormány. Mármint a magyar, nem a szlovák.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt