Alulfizették a nőket a cégnél, amelyik a Wall Street bikájával szembeszálló bátor kislány szobrát állíttatta

külföld
2017 október 06., 12:58
comments 175

Március 8-án, a nemzetközi nőnapon állították fel a bankárvilág szimbólumának számító, agresszív bika szobrával szemben egy bátor kislány szobrát. A szobrot a State Street Global Advisors nevű cég állíttatta, és arra kívánták felhívni vele a világ figyelmét, hogy a nagy amerikai cégek igazgatótanácsában túlnyomó többségében férfiak ülnek, és a nők a pénzügyi szektorban is kevesebbet keresnek a férfiaknál. Az ideiglenesen felállított szobor része volt a cég egy reklámügynökséggel közösen szervezett kampányának, melyben a feminizmust és a nők munkahelyeken betöltött szerepét ünnepelték.

Most, hat hónappal később a State Street Company (a State Street Global Advisors anyavállalata) ötmillió dollárt (úgy 1,3 milliárd forintot) kénytelen kifizetni alkalmazottainak, miután kiderült, hogy a vállalat rosszabbul fizette női és fekete munkatársait, mint a fehér férfiakat - erről a Quartz ír.

A  Szövetségi Szerződések Teljesítését Ellenőrző Hivatal (OFCCP) birtokában lévő dokumentumok szerint a cég legalább 2010 decembere óta, és azóta is 

folyamatosan diszkriminálta a nőket, akik jóval kevesebb fizetést, juttatást és bónuszt kaptak, mint ugyanolyan beosztásban dolgozó férfi kollégáik. 

Hasonló diszkrimináció érte a vállalatnál dolgozó fekete alkalmazottakat. A hivatal egy panasz nyomán kezdett vizsgálódni, eredményeiket március 31-én a céggel is megosztották. A State Street Company először visszautasította, hogy fizessen, de október 5-én végül megállapodtak az alkalmazottak képviselőivel.



Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.