Figyelem, a CIA szerint Kim Dzsongun nem bolond

A CIA nem osztja Donald Trump véleményét Kim Dzsongunról, írja a CNN. Trump előszeretettel nevezi őrültnek Észak-Korea néha tényleg az elmebaj jeleit mutató, az Egyesült Államokat tűzviharral és végső pusztítással fenyegető, két rakétakísérlet között felső vezetőket kivégző diktátorát. De a CIA szerint Kim nem mániákus provokatőr, cselekedetei racionálisak.

Yong Suk Lee, a CIA koreai műveleti központjának egyik vezetője szerint Kim tetteinek tiszták a céljai. "Hosszú időn át szeretne uralkodni, és öregen, békében meghalni a saját ágyában" - mondta. A hírszerzők szerint ennek megértése kulcsfontosságú a fenyegetésre adandó megfelelő válasz megtalálásában.

Épp ezért jelent gondot, hogy miközben az amerikai védelmi és külügyminiszter, James Mattis és Rex Tillerson folyamatosan arról próbálják győzködni Kimet, hogy az Egyesült Államoknak nem célja a rezsimváltás, Trump folyamatosan értelmetlen szópárbajokba keveredik Kimmel, teljes mértékben alávágva a diplomáciai megoldást keresőknek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.