Másfél napig állt a Suzuki indiai gyára egy betévedt leopárd miatt

ÁLLAT
2017 október 06., 14:36
comments 34

Az autógyár biztonsági kameráin még csütörtökön vették észre, hogy egy leopárd bóklászik a az épületben, ezért jobbnak látták, ha kimenekítik az éjszakai műszakot, a gyárat pedig lezárták.

A Marutiban működő autógyár India legnagyobb autógyára, évente közel egymillió járművet gyártanak le. Amikor a több ezer reggeli műszakos munkás megérkezett, hogy felvegye a műszakot, nem engedték be őket az épületbe, mert ott 12 vadőr és 50 rendőr próbálta elkapni a leopárdot.

A vadőrök ezután csak 36 órával később tudták elkapni a leopárdot. A BBC helyi tudósítója szerint az akcióhoz két élő kecskét és egy nagy adag nyers húst is bevetettek, hogy előcsalogassák a leopárdot. Miután a vadállatot sikerült elaltatni, majd kórházba vitték, ahol megvizsgálják, majd visszaengedik a természetbe.

Indiában 12-14 ezer leopárd élhet, és átlagosan minden nap megölnek egyet. Az emberek és a vadállatok közti konfliktusok azért válnak egyre gyakoribbá, mert az utóbbiaknak egyre csökkenek a természetes élőhelyeik (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.