Másfél napig állt a Suzuki indiai gyára egy betévedt leopárd miatt

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az autógyár biztonsági kameráin még csütörtökön vették észre, hogy egy leopárd bóklászik a az épületben, ezért jobbnak látták, ha kimenekítik az éjszakai műszakot, a gyárat pedig lezárták.

A Marutiban működő autógyár India legnagyobb autógyára, évente közel egymillió járművet gyártanak le. Amikor a több ezer reggeli műszakos munkás megérkezett, hogy felvegye a műszakot, nem engedték be őket az épületbe, mert ott 12 vadőr és 50 rendőr próbálta elkapni a leopárdot.

A vadőrök ezután csak 36 órával később tudták elkapni a leopárdot. A BBC helyi tudósítója szerint az akcióhoz két élő kecskét és egy nagy adag nyers húst is bevetettek, hogy előcsalogassák a leopárdot. Miután a vadállatot sikerült elaltatni, majd kórházba vitték, ahol megvizsgálják, majd visszaengedik a természetbe.

Indiában 12-14 ezer leopárd élhet, és átlagosan minden nap megölnek egyet. Az emberek és a vadállatok közti konfliktusok azért válnak egyre gyakoribbá, mert az utóbbiaknak egyre csökkenek a természetes élőhelyeik (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.