Újabb 92 milliót kap Brüsszelből Matolcsy Ádám bútorgyára

belföld
2017 október 06., 12:24
comments 90

Ismét megnyert egy uniós pályázatot a Matolcsy Ádám tulajdonában lévő Balaton Bútor Kft - értesült az mfor.

Szeptember végén írtuk, hogy a bútorgyár 498 millió forint támogatást kap az Európai Unió Versenyképes Közép-Magyarország operatív programjának (Vekop) forrásaiból, most ehhez sikerült hozzátenni még 92 millió forintot, melyet a cég a Gazdaságfejlesztési és Innovatív Program (GINOP) forrásaiból, a mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése jogcímén nyert el.  Az összegből a bútorgyártási kapacitást szeretnék fejleszteni.

Idén így összesen 592 millió forintnyi uniós támogatást nyert el a Balaton Bútorgyár Kft. 

A gyárat  2015 őszén vette meg Matolcsy Ádám olyan hitelből, melyet Matolcsy György jegybankelnök milliárdos unokatestvérének, Szemerey Tamásnak a bankjától, a Növekedési Hitel Bank Zrt.-től vett fel. A bútorgyár előtte a Várszegi Gáborhoz tartozó Fotex tulajdonában volt.

Címlapfotó: botost/444.hu

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.