Félmilliárd forint uniós támogatást nyert el Matolcsy Ádám bútorgyára

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Matolcsy Ádám a Sziget VIP-ben.Fotó: Botos Tamás/444

A Balaton Bútorgyár 498 millió forint támogatást kap az Európai Unió Versenyképes Közép-Magyarország operatív programjának (Vekop) forrásaiból - írja a Magyar Nemzet. A cégnek tavaly mindössze 266 ezer forint volt a nyeresége, egy évvel korábban, az előző tulajdonosok idején viszont még 110 millió forint. 

A gyár Matolcsy Ádám közvetett tulajdonában van, 2015-ben szerezte meg egy olyan hitelből, amit nagybátyja, Szemerey Tamás Növekedési Hital Bankja folyósított, a forrás pedig a Matolcsy György által indított kedvezményes vállalkozási hitelprogramból származott. (Azóta megvette az Origót is.)

A brüsszeli pénzt az Okosiroda a jövő generációi számára című projektre kapja a bútorgyár, ennek keretében a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel közösen „kísérleti mintairodát” alakítanak ki. 

A projekt-összefoglalóban az olvasható, hogy a vállalkozás „az Y generáció irodahasználati szokásaira, az ott végzendő munka- és egyéb tevékenységek, ergonómiai, pszichológiai és funkcionális igényeire keres válaszokat”, írja a Magyar Nemzet. Sőt, „trendkutatással és piackutatással” is foglalkoznak, és az összefoglaló szerint  

„a projekt olyan társadalmi, gazdasági problémára kíván választ adni, aminek jelentősége közvetlenül még nem érezhető”.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.