A kormány a rákbetegeken akar spórolni egy betegszervezet szerint

2017 október 7., szombat 7:05
240

„A jövőben a tüdőrákos, a vastagbélrákos, a prosztatarákos és a melanoma bőrdaganatos betegek egy része számára nem az orvos választhatná ki melyik terápia lenne a legelőnyösebb, hanem a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) árverseny alapján jelölné ki a gyógyszert, amivel meg kell kezdeni a kezelést” – írja a Napi.hu egy október 6-ai hirdetményre utalva.

A jövőben tehát, nem az orvos dönt a kezelés módjáról, hanem az olcsóság, ami alapján ráadásul a központ döntene. A Napi.hu által megszólaltatott  Gyógyulj Velünk Egyesület elnöke szerint ez azt jelenti, hogy az állam a rákbetegeken kezd el spórolni. 

„A társadalombiztosítás az elmúlt években elérhetővé tette a hazai rákbetegeknek az érintett kezeléseket, hiszen meggyőződtek az adott rákgyógyszerek hasznosságáról, költséghatékonyságáról, most mégis el akarják venni ezek egy részét. Ezerféle módon spórolhatna az állam, nem fogadjuk el, hogy a rák gyógyítási esélyeinek rontása legyen a módszer! - jelenti ki Kalotay Gábor.” 

A nagy kétharmados forradalom arra ugyanis nem volt elég az elmúlt 8 évben, hogy végrehajtsa az évtizedek óta szükségesnek tarott egészségügyi strukturális reformot. Sőt, mint Kövér László házelnök legfrissebb interjújából kiderül, ez nincs is a kormányzati elképzelések homlokterében a következő ciklusokban.

A homloktérben továbbra is az ellenséggel való leszámolás áll, bármit is jelentsen ez, és nagyon úgy látszik, hogy az ellenségek közé a magyar egészségügy nyomorult helyzete nem tartozik. (Napi.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt