Kövér László: A Fidesznek még szüksége van 4-8 évre, hogy teljesen rendbe tegye az országot

„Szükségünk lenne további egy, vagy akár még egy ciklusra, hogy a hazánk sorsát hosszú távon meghatározó, az ország morális és gazdasági rendbetételét követően elindított intézkedéseket programokat megerősítsük”

fogalmazott Kövér László házelnök a Magyar Hírlapnak adott nagyinterjúban.

Kövér szerint még mindig sok az ellenség a rendszeren belül, akik akadályozzák a Fidesz hatékony működését, ezért kell tovább bontani a rendszert:

„Belülről nézve az elmúlt nyolc, akár még a második négy év történéseit is, sokszor lehetett érzékelni, hogy sok ellenérdekelt fél van még pozícióban, akár a formális intézményrendszer keretein belül, akár azon kívül. Nekik az a törekvésük, hogy lerontsák a kormányzat döntéseinek hatékonyságát, vagy egyenesen megakadályozzák, hogy egy politikai döntés megszülessen.”

A szöveg elképesztő bakugrásokat produkál egyébként, hiszen egy valamikori antikommunista megpróbálja elmagyarázni, miért is volt jó a magyar kommunizmus, akarom mondani, nemzeti színezetű szocializmus. 

Azért jobb Kádár jóléti állama, mint a nyugati jóléti állam, mert a keletiek meg tudják őrizni identitásukat:

„talán éppen a történelmi lemaradásunkból meg az ötvenévnyi kommunizmus elzártságából fakadóan váratlanul lett egy olyan előnyünk, amit a nyugatiak talán már elveszítettek. Lehetőségünk van megőrizni az identitásunkat. Úgy tűnik, a demokrácia és a jólét, társulva a korlátlan – s ekként már önmaga paródiájába forduló, abszurditásig vitt – szabadsággal, vagy inkább totalitárius liberalizmussal, aláásta a nyugati társadalmak természetes védekező mechanizmusát, immunrendszerét.”

Kövér ezek után egyébként nem nagyon részletezi a Fidesz-programját, amely tehát akadályoztatva vagyon, mindössze annyi derül ki, hogy 

  • Szülessen több magyar gyerek
  • Ne legyenek migránsok Európában

A Fidesz legnagyobb riválisáról, a Jobbikról pedig ez a véleménye:

„A Jobbik olyan «politikai kultúrát» hozott be, amely jelentős mértékben lerontotta az addig sem feltétlenül rózsás magyar politikai közállapotokat. Ezek a fiúk nem tudnak késsel-villával enni. Semmilyen viselkedési szabályt nem tartanak kötelezőnek magukra nézve”

(Magyar Hírlap)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.