Kövér László: A Fidesznek még szüksége van 4-8 évre, hogy teljesen rendbe tegye az országot

POLITIKA
2017 október 7., 6:11
comments 921

„Szükségünk lenne további egy, vagy akár még egy ciklusra, hogy a hazánk sorsát hosszú távon meghatározó, az ország morális és gazdasági rendbetételét követően elindított intézkedéseket programokat megerősítsük”

fogalmazott Kövér László házelnök a Magyar Hírlapnak adott nagyinterjúban.

Kövér szerint még mindig sok az ellenség a rendszeren belül, akik akadályozzák a Fidesz hatékony működését, ezért kell tovább bontani a rendszert:

„Belülről nézve az elmúlt nyolc, akár még a második négy év történéseit is, sokszor lehetett érzékelni, hogy sok ellenérdekelt fél van még pozícióban, akár a formális intézményrendszer keretein belül, akár azon kívül. Nekik az a törekvésük, hogy lerontsák a kormányzat döntéseinek hatékonyságát, vagy egyenesen megakadályozzák, hogy egy politikai döntés megszülessen.”

A szöveg elképesztő bakugrásokat produkál egyébként, hiszen egy valamikori antikommunista megpróbálja elmagyarázni, miért is volt jó a magyar kommunizmus, akarom mondani, nemzeti színezetű szocializmus. 

Azért jobb Kádár jóléti állama, mint a nyugati jóléti állam, mert a keletiek meg tudják őrizni identitásukat:

„talán éppen a történelmi lemaradásunkból meg az ötvenévnyi kommunizmus elzártságából fakadóan váratlanul lett egy olyan előnyünk, amit a nyugatiak talán már elveszítettek. Lehetőségünk van megőrizni az identitásunkat. Úgy tűnik, a demokrácia és a jólét, társulva a korlátlan – s ekként már önmaga paródiájába forduló, abszurditásig vitt – szabadsággal, vagy inkább totalitárius liberalizmussal, aláásta a nyugati társadalmak természetes védekező mechanizmusát, immunrendszerét.”

Kövér ezek után egyébként nem nagyon részletezi a Fidesz-programját, amely tehát akadályoztatva vagyon, mindössze annyi derül ki, hogy 

  • Szülessen több magyar gyerek
  • Ne legyenek migránsok Európában

A Fidesz legnagyobb riválisáról, a Jobbikról pedig ez a véleménye:

„A Jobbik olyan «politikai kultúrát» hozott be, amely jelentős mértékben lerontotta az addig sem feltétlenül rózsás magyar politikai közállapotokat. Ezek a fiúk nem tudnak késsel-villával enni. Semmilyen viselkedési szabályt nem tartanak kötelezőnek magukra nézve”

(Magyar Hírlap)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt