„Boldog születésnapot, te kis tolvaj!” – Így köszöntik a nagy nap alkalmából a moszkvai tüntetők az elnököt

külföld
2017 október 07., 12:06
comments 38

Ma van Vlagyimir Putyin orosz elnök születésnapja, amelyet a folyamatosan üldözött orosz ellenzék úgy ünnepelt, hogy tüntetést szerveztek a híres Puskin térre.

A rezsim célja, hogy elérjék, Alexander Navalnij ne tudjon elindulni a választásokon. Legutóbb - éppen a Putyin születésnapjára tervezett tüntetés miatt – húsz nap elzárásra ítélték az ellenzléki vezetőt.

Jelenleg tehát tüntetés van Moszkvában, ahol többek között ilyen feliratú táblával („Boldog születésnapot, te kis tolvaj”) köszöntötték az elnököt:

link Forrás

A tüntetésről az orosz Ruptly élőben közvetít, éppen valaki slammel a klasszikus dobozgitárral előadott orosz rakenrolra:

link Forrás

De itt van az Open Russia nevű médium élője is Moszkva utcáiról:

link Forrás

Update, 14:39 – Megjelentek a rohamosztagos rendőrök is, egyelőre felsorakoztak a téren:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.