Navalnij embereinek bizonyítékuk is van arra, hogy az orosz belügyminisztérium adott utasítást a helyi hatóságoknak, hogy kobozzanak el ellenzéki kampányanyagokat

külföld
2017 augusztus 23., 14:18
comments 26

Alekszej Navalnij és hálózata nagy hétvégét tervezett július 8-9-re: Oroszország-szerte több aktivista osztogatott volna ellenzéki szóróanyagokat rengeteg településen. Néhány nappal a tervezett kampányesemény előtt, rendőrök szállták meg a Navalnij-hálózat több helyi irodáját, és ahol csak tehették, lefoglalták a szóróanyagokat, általában valamilyen kamu kifogással.

Leonyid Volkov, Navalnij kampánymenedzsere kedden kitett a Twiterre egy képet, amin az orosz belügyminisztérium egyik dolgozójának utasítása szerepel. A kalinyingrádi városi hivataloknak és a belügy helyi irodáinak címzett utasításban az áll, hogy ha a rendőrök találkoznak Navalnijék szóróanyag-szállítmányával, akkor haladéktalanul értesítsék a belügyminisztériumot, és

állítsák meg a szállítmányt akármilyen kifogással.

link Forrás

Volkov szerint más országban egy ilyen erejű bizonyíték a Watergate-ügyhöz hasonló következményekkel járna. (Meduza)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.