Tíz éve HÖK-elnök, pedig lejárt a mandátuma

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A Magyar Nemzet számolt be arról, hogy 

bár két hete lejárt a mandátuma Török Márknak, tisztújítást mégsem tartottak, így tizedik évét kezdheti meg a Szegedi Tudományegyetem hallgatói önkormányzatának vezetőjeként. 

A lap szerint szeptember 24-ig kellett volna megtartani a szavazást, de az nem történt meg. Török amúgy 13. egyetemi évének fut neki Szegeden. A 2004 óta HÖK-elnök posztja 2015 óta van veszélyben: a felsőoktatási törvény akkor hatályba lépő módosítása négy évben maximálta a tisztségben eltölthető időt. A szegedi rektor leváltotta volna, de Török perelt, szerinte visszamenőleg nem lehet alkalmazni a törvényt, tehát a négyéves ciklust 2015-től kell számolni. Gulyás Tibor, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöke a Magyar Nemzetnek elmondta, hogy nemcsak a pereskedés miatt, de szerinte

"a több évig tartó tisztségviselés is fölvet morális kérdéseket." 

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,2 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.