Ugyanannyi fizetést kap mostantól a norvég női foci válogatott mint a férfi

sport
2017 október 07., 14:24
comments 118

A világon először döntött úgy a Norvég Labdarúgó Szövetség, hogy egyenlő mértékben díjazza a férfi és női felnőtt válogatottban szereplő játékosait. Joachim Walltin, a játékosok érdekképviseletének vezetője a Guardiannak elmondta, hogy a szövetséggel kötött megállapodásuk értelmében mostantól 3,1 millióról 6 millió norvég koronára, mintegy kétszázmillió forintra emelkedik a női válogatottban játszó focisták éves bére. 

"Norvégia egy olyan ország, ahol fontos az egyenlőség és az egyenlő bánásmód,"

mondta Walltin. 

link Forrás

A női válogatott csapatfőnöke, Caroline Graham Hansen Instagramján köszönte meg a női sportolók felé tett gesztust, ami

"egy kicsit könnyebbé teszi álmaink elérését."

Bár még nem minden részlet tisztázott, egyetlen különbség valószínűleg lesz a férfi és női válogatott jutalmazásában: míg előbbiek évi rendszerességgel kapják azt, a nőknek havonta utalnak, mert Walltin szerint közülük többen is dolgoznak, tanulnak, és nem főállásban fociznak. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.