Az NB III-as Makó 402 milliós stadionjának avatóján Kubatov arról beszélt, hogy aki nem elég jó tanuló, még mindig lehet focista

futball
2017 október 08., 20:08
comments 170

Befejeződött Makón az Erdei Ferenc téri sportkomplexum rekonstrukciója. A 402 millió forintos (70 százalékban tao-támogatásból megvalósult) beruházást a Makó-FTC barátságos focimeccsel adták át.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter az ünnepségen azt mondta, a pálya felújítása 30 éve, vagy még hosszabb ideje váratott magára. A térség országgyűlési képviselőjeként megígérte, hogy a város sportinfrastruktúrájának fejlesztése folytatódni fog – írja az MTI.

Kubatov Gábor, az FTC elnöke felidézte, hogy a pálya 3500 fős nézőcsúcsát egy Makó-Fradi meccs tartja, amikor mindkét csapat a másodosztályban játszott. A Hír Tv szerint Kubatov azzal érvelt a beruházás mellett, hogy aki nem jó tanuló, még mindig elmehet focistának:

„Politikusok azzal a szándékkal mennek az Országgyűlésbe, hogy egy élhetőbb, jobb országban éljünk. A helyi polgármesterek, azok azzal a szándékkal élnek, hogy mindig szépítsék a településüket. Az itt lévő tanárok, hogy a gyerekek okosodjanak, az egyházi elöljárók pedig, hogy itt élő embereknek a hite minél mélyebb legyen. Azon az elven vannak, hogy mindig többet adjanak vissza, mint amennyit kaptak. Mindig gyarapítsák azt, ami van. Van egy kérdés azonban, hogy mi van akkor, hogyha egy tanár, egy lelkész, egy pap nem tudja tanítani a lurkókat. Amikor nem lesz belőlük több az iskolában, akkor van egy lehetőségük, hogy a sportéletben sokkal többek legyenek.”

Farkas Éva Erzsébet (Fidesz-KDNP) makói polgármester azt mondta, a városvezetés a verseny- és tömegsport infrastruktúrájának teljes megújításáról döntött. Mint mondta, a 1,5 milliárd forintból megvalósuló beruházássorozat részeként felújították a Makovecz Imre tervei alapján épült sportcsarnokot, műfüves focipályákat alakítanak ki a városban, 650 millió forintból pedig kézilabda munkacsarnok épül. Az Almási utcában felújították a gyerek- és utánpótlás-csapatokat szolgáló sportcsarnokot és egy másik kisebb sportcsarnok épül a József Attila Gimnázium mellett.

A makói Erdei Ferenc téri sportpálya lelátója és öltözője az épület rossz állapota miatt már nem tudta megfelelően kiszolgálni a diákok, a csapatok és a sportolni vágyók igényeit, ezért a Maros-menti Utánpótlás FC az önkormányzattal közösen egy új öltöző- és lelátóépület kialakítására adott be támogatási kérelmet az MLSZ-hez. A 402 millió forintos költségvetésű (70 százalékos tao-támogatásból megvalósult) beruházással 8 öltözőt, 2 játékvezetői öltözőt, orvosi és rehabilitációs szobát, edzői szobát, konditermet, 2 szertárt, mosodát, eszköztároló helyiséget, 2 irodát és egy klubszobát alakítottak ki.

A sportkomplexumot a most NB III-as Makó felnőtt csapata és a 12 utánpótláscsapat használja. Itt naponta kb. 200 sportolónak tartanak edzéseket, és itt rendezik a Bozsik-program térségi eseményeit, amiken 8 település fiatal focistái vesznek részt. A sportkomplexumban zajlanak a városi és a térségi Diák Olimpia atlétikai és fociversenyei, és minden tömegsportrendezvény, de a pálya nyitott a kedvtelésből futóknak is – írja az MTI.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.