Érvénytelen lett a börtönkórház építése elleni berettyóújfalui népszavazás

politika
2017 október 08., 17:23
comments 55

Érvénytelen és eredménytelen a börtönkórház építése ellen vasárnap lezajlott helyi népszavazás Berettyóújfaluban – közölte a város polgármestere.

Muraközi István (Fidesz-KDNP) elmondta, hogy a 12 342 választásra jogosult állampolgárból 3035-en éltek a szavazati jogukkal, ami 24,6 százalékos részvételt jelent.

A népszavazáson 1953-an szavaztak arra, hogy az önkormányzat vonja vissza a május 25-i határozatát, ami alapján ingyenesen átadnak az államnak egy használaton kívüli, 8000 m2-es területet börtönkórház megépítésére. A határozat visszavonása ellen 1068-an szavaztak.

A polgármester szerint a népszavazás eredményéből világosan látszik, hogy a berettyóújfalui emberek elfogadták a képviselő-testület korábbi döntését, tehát elbukott a beruházás megakadályozására tett kísérlet. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.