Két helyen is hibás 48-as emléktáblát avatott Csepelen Németh Szilárd

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Csepel önkormányzata írta meg, hogy október 6-án az 1848-49-es forradalom és szabadságharc aradi vértanúira emlékeztek, és emléktáblát is avattak az Aradi vértanúk és a Szentmiklósi út kereszteződésében. Ünnepi beszédet mondott Németh Szilárd országgyűlési képviselő, volt csepeli polgármester és hivatásos fideszes hablatyoló, de a nemzeti gyásznapon megjelent Borbély Lénárd polgármester és két alpolgármestere, Ábel Attila meg Morovik Attila is.

Németh Szilárd beszél a felújított emléktábla előttFotó: csepel.hu

De – ahogy arra olvasónk hívta fel a figyelmünket – a csepel.hu és a kormánypárti csepel.info szövege szerint sem tűnt fel senkinek, hogy az emléktáblát sikerült elrontani, méghozzá két helyen is: az első sorban azt írják, hogy 1848. október 6-án végezték ki az aradi vértanúkat, holott a kivégzések 1849-ben voltak, és alul Kazinczy Lajosról is azt írják, hogy nem 1849-ben, hanem már jóval a világosi fegyverletétel előtt, 1848. október 25-én meghalt.

A felirat a képre kattintva jobban olvasható.Fotó: csepel.hu

Az eredetileg 2001-ben felavatott emléktábla egyébként egy méterrel kijjebb került, korábban így nézett ki:

Fotó: Google Street View

Az előző táblán még helyesen szerepeltek az évszámok.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.