Két helyen is hibás 48-as emléktáblát avatott Csepelen Németh Szilárd

2017 október 8., vasárnap 13:07
286

Csepel önkormányzata írta meg, hogy október 6-án az 1848-49-es forradalom és szabadságharc aradi vértanúira emlékeztek, és emléktáblát is avattak az Aradi vértanúk és a Szentmiklósi út kereszteződésében. Ünnepi beszédet mondott Németh Szilárd országgyűlési képviselő, volt csepeli polgármester és hivatásos fideszes hablatyoló, de a nemzeti gyásznapon megjelent Borbély Lénárd polgármester és két alpolgármestere, Ábel Attila meg Morovik Attila is.

Németh Szilárd beszél a felújított emléktábla előtt Fotó: csepel.hu

De – ahogy arra olvasónk hívta fel a figyelmünket – a csepel.hu és a kormánypárti csepel.info szövege szerint sem tűnt fel senkinek, hogy az emléktáblát sikerült elrontani, méghozzá két helyen is: az első sorban azt írják, hogy 1848. október 6-án végezték ki az aradi vértanúkat, holott a kivégzések 1849-ben voltak, és alul Kazinczy Lajosról is azt írják, hogy nem 1849-ben, hanem már jóval a világosi fegyverletétel előtt, 1848. október 25-én meghalt.

A felirat a képre kattintva jobban olvasható. Fotó: csepel.hu

Az eredetileg 2001-ben felavatott emléktábla egyébként egy méterrel kijjebb került, korábban így nézett ki:

Fotó: Google Street View

Az előző táblán még helyesen szerepeltek az évszámok.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt