Két helyen is hibás 48-as emléktáblát avatott Csepelen Németh Szilárd

történelem
2017 október 08., 13:07
comments 285

Csepel önkormányzata írta meg, hogy október 6-án az 1848-49-es forradalom és szabadságharc aradi vértanúira emlékeztek, és emléktáblát is avattak az Aradi vértanúk és a Szentmiklósi út kereszteződésében. Ünnepi beszédet mondott Németh Szilárd országgyűlési képviselő, volt csepeli polgármester és hivatásos fideszes hablatyoló, de a nemzeti gyásznapon megjelent Borbély Lénárd polgármester és két alpolgármestere, Ábel Attila meg Morovik Attila is.

photo_camera Németh Szilárd beszél a felújított emléktábla előtt Fotó: csepel.hu

De – ahogy arra olvasónk hívta fel a figyelmünket – a csepel.hu és a kormánypárti csepel.info szövege szerint sem tűnt fel senkinek, hogy az emléktáblát sikerült elrontani, méghozzá két helyen is: az első sorban azt írják, hogy 1848. október 6-án végezték ki az aradi vértanúkat, holott a kivégzések 1849-ben voltak, és alul Kazinczy Lajosról is azt írják, hogy nem 1849-ben, hanem már jóval a világosi fegyverletétel előtt, 1848. október 25-én meghalt.

A felirat a képre kattintva jobban olvasható.
photo_camera A felirat a képre kattintva jobban olvasható. Fotó: csepel.hu

Az eredetileg 2001-ben felavatott emléktábla egyébként egy méterrel kijjebb került, korábban így nézett ki:

photo_camera Fotó: Google Street View

Az előző táblán még helyesen szerepeltek az évszámok.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.