Izland kijutott a világbajnokságra!

futball
2017 október 09., 20:37
comments 222

Az utolsó fordulóban 2-0-ra legyőzte Koszovót, ezzel egyenes ágon kijutott a jövő évi világbajnokságra Izland. 

link Forrás

Ezzel messze, messze a legkisebb lélekszámú ország lesz, amely valaha vébén pályára lép. Trinidad és Tobago egymilliós volt, amikor vébén voltak. 

Az első gól

link Forrás

és a második

link Forrás

Izland Horvátországot, Ukrajnát, Törökországot, Finnországot és Koszovót előzte meg. Az a döbbenetes, hogy miközben ez óriási csoda, valójában teljesen szisztematikus munkával érték el. 2010-ben utolsók voltak még a világbajnoki selejtezőcsoportujukban, 2012-ben az Európa-bajnokin is, aztán a 2014-es vébéért már ptóselejtezőt játszottak, 2016-ban kint voltak az Európa-bajnokságon, pótselejtező nélkül, sőt, Angliát is legyőzték a 16 között. Most pedig első helyen, egyenes ágon jutottak ki az oroszországi világbajnokságra. 

link Forrás

20 ezer igazolt focistájuk van, Magyarországon 250 ezer. 

link Forrás

Ezekben a csapatokban játszanak:

Hannes Thór Halldórsson (Randers, dán) - Birkir Már Sævarsson (Hammarby IF, svéd), Ragnar Sigurdsson (Kazany, orosz), Kári Arnason (Aberdeen, angol 2.), Hördur Magnússon (Bristol, angol 2.) - Emil Hallfreðsson (Udinese, olasz), Aron Gunnarsson (Cardiff, angol 2.) - Johann Berg Gudmundsson (Burnley, angol), Gylfi Sigurdsson (Everton, angol), Birkir Bjarnason (Aston Villa, angol 2. osztály) - Jón Dadi Bödvarsson
(Reading, angol 2.). Cserék: Sverrir Ingi Ingason (Rosztov, orosz), Alfred Finnbogason (Augsburg, német), Rúnar Már Sigurjónsson (Grasshoppers, svájci)

link Forrás

A horvátok 2-0-ra verték idegenben Ukrajnát, ezzel pótselejtezős helyen végeztek ebben a csoportban. Ezzel eldőlt az is, hogy a szlovákok hiába lettek másodikak Anglia mögött, legrosszabb másodikként nem játszhatnak pótselejtezőt. 

A D csoportban Írország győzött 1-0-ra Walesben, ezzel másodikak lettek Szerbia mögött. Európából már ott lesz a vébén a házigazda oroszok mellett Izland, Belgium, Németország, Anglia, Spanyolország, Szerbia, Lengyelország. Pótselejtezős Horvátország, Dánia, Olaszország, Észak-Írország, Írország. Kérdés még a mi csoportunkból, hogy Svájc vagy Portugália lesz az első, másik kérdés, hogy Görögország vagy Bosznia játszik pótselejtezőt, akkora csoda viszont nincs, hogy a hollandok megelőzzék a svédek, ahhoz 6 góllal kellene nyerniük. 

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.