Más csonkításos esetekkel is összefüggésbe hozhatják a svéd újságírónő meggyilkolásával gyanúsított feltalálót

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

DNS-mintát vettek Peter Madsen dán feltalálótól, akit azzal gyanúsítanak, megölte, lefejezte és feldarabolta Kim Wall svéd újságírót. A mintát most összevetik olyan korábbi bűncselekmények helyszínein talált nyomokkal, melyeket nem sikerült eddig felderíteni - erről a svéd TV4 csatornán volt szó. 

Elsősorban olyan eseteket vizsgálnak, melyben az áldozatok nők, és akiket szintén megcsonkítottak.

Peter Madsent azzal gyanúsítják, megölte és megcsonkította Kim Wall újságírót, aki azért látogatta meg tengeralattjáróján, hogy cikket írjon róla. A férfi előbb tagadta a vádakat, majd azt állította, balesetben halt meg az újságíró. Előbb a nő lefejezett holttestét találták meg a hatóságok, később, más helyszínen a fejét is. Madsen tagadja, hogy ő ölte volna meg Wallt, ahogy azt is, hogy bármi köze lenne ahhoz a merevlemezhez, melyet neki tulajdonítanak, és amelyen olyan videók láthatók, melyeken nőket fejeznek le és kínoznak meg.

Címlapfotó: BAX LINDHARDT/Scanpix Denmark/AFP


Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.