Németh Szilárd nem hisz az őcsényi gumiszurkálásban

Több 444 videó?
Szeretném

A Fidesz alelnöke vasárnap azt állította, hogy a menekültek és az illegális bevándorlás ügyét nem a Fidesz, hanem Brüsszel mosta össze. Pedig ugye épp a kormánypárt volt az, amelyik folyamatosan csak migránsokról beszélt. 

Hogy konkrétan az őcsényiről beszéljek: a véleményemet ismerik, én provokációnak tartom mind az üdültetés megszervezését, mind ami utána történt. Tehát nem hiszek abban, hogy ott emberek szaladgáltak, azt szurkáltak kifelé mindenféle gumikat meg minden. Sima provokáció

- mondta Németh Szilárd, aki provokációnak tart mindent, ami kicsit is felveti a Fidesz felelősségét. 

A Fidesz alelnöke szerint ha üdültetni szeretnének gyermekeket és asszonyokat, olyanokat, akik háborús övezetből menekültek, akkor van erre Magyarországon program, az Erzsébet-program. Ennek a beszállítók között egyébként Mészáros Lőrinc cégei voltak a legnagyobb nyertesek. 

Németh Szilárd felhívta arra a figyelmet, hogy az üdültetés nem önkormányzati feladat, igaz ezt korábban rajta kívül senki sem állította, a Őcsényben épp arról szólt, hogy egy magánpanzióban akarták vendégül látni a menekülteket, de a helyiek megfenyegették.