Matolcsy a helyzetbe hozott rokonairól: „Senkit nem szabad megfosztani attól a lehetőségtől, hogy részt vegyen Magyarország felemelkedésében”

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Miután hétfőn a parlamentben a szocialista Bárándy Gergely kérdezte Matolcsy György jegybankelnököt az elmúlt félév rokoni kérdéseiről, azaz unokatestvérének ügyeitől fia hitelein át egészen feleségéig, Vajda Zitáig, az MNB elnöke elmondta, hogy neki 7,5 milliárd rokona van

A kérdés kedden a Parlament gazdasági bizottságának ülésén is felmerült, ahol szintén a rokoni megbízásokról kérdezték Matolcsyt. A Klubrádió összefoglalója szerint Matolcsy elmondta, hogy ma Magyarországon a családi körébe tartozó vállalkozók nem azért nyernek valamit, nem azért kapnak hitelt valahonnan vagy nem azért vásárolnak fel valamit, mert az ő rokonai. 

Matolcsy azzal folytatta, hogy a családja és a rokoni köre lényegesen tágabb, mint akiket az ellenzéki politikusok felsoroltak. És eleve, szerinte senkit nem szabad megfosztani attól a lehetőségtől, hogy részt vegyen Magyarország felemelkedésében. 

Ezért a jegybankelnök nem javasolja az ellenzéki képviselőknek, hogy olyan törvényt szorgalmazzanak, mely szerint bizonyos névvel rendelkezők ne pályázhassanak EU-s forrásokra vagy ne vásárolhassanak meg külföldi tulajdonostól magyarországi céget, mondjuk a söriparban. 

Azzal folytatta, hogy nem korlátoz senkit és nem is jutalmaz senkit, ha az ő nevét viseli, és ma Magyarországon nem ettől jut hitelhez, üzleti lehetőséghez és uniós pályázati forráshoz valaki, hogy közvetlen családtagja.

„Ez nagyon jó hír.” – zárta Matolcsy. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.