Matolcsy a helyzetbe hozott rokonairól: „Senkit nem szabad megfosztani attól a lehetőségtől, hogy részt vegyen Magyarország felemelkedésében”

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Miután hétfőn a parlamentben a szocialista Bárándy Gergely kérdezte Matolcsy György jegybankelnököt az elmúlt félév rokoni kérdéseiről, azaz unokatestvérének ügyeitől fia hitelein át egészen feleségéig, Vajda Zitáig, az MNB elnöke elmondta, hogy neki 7,5 milliárd rokona van

A kérdés kedden a Parlament gazdasági bizottságának ülésén is felmerült, ahol szintén a rokoni megbízásokról kérdezték Matolcsyt. A Klubrádió összefoglalója szerint Matolcsy elmondta, hogy ma Magyarországon a családi körébe tartozó vállalkozók nem azért nyernek valamit, nem azért kapnak hitelt valahonnan vagy nem azért vásárolnak fel valamit, mert az ő rokonai. 

Matolcsy azzal folytatta, hogy a családja és a rokoni köre lényegesen tágabb, mint akiket az ellenzéki politikusok felsoroltak. És eleve, szerinte senkit nem szabad megfosztani attól a lehetőségtől, hogy részt vegyen Magyarország felemelkedésében. 

Ezért a jegybankelnök nem javasolja az ellenzéki képviselőknek, hogy olyan törvényt szorgalmazzanak, mely szerint bizonyos névvel rendelkezők ne pályázhassanak EU-s forrásokra vagy ne vásárolhassanak meg külföldi tulajdonostól magyarországi céget, mondjuk a söriparban. 

Azzal folytatta, hogy nem korlátoz senkit és nem is jutalmaz senkit, ha az ő nevét viseli, és ma Magyarországon nem ettől jut hitelhez, üzleti lehetőséghez és uniós pályázati forráshoz valaki, hogy közvetlen családtagja.

„Ez nagyon jó hír.” – zárta Matolcsy. 

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 10,6 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.