Matt Damon és Russell Crowe falazhattak az évtizedeken át nőket molesztáló sztárproducernek

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Matt DamonFotó: GEOFF ROBINS/AFP

Egyre több hollywoodi sztár keveredik bele Harvey Weinstein producercsászár ügyébe, akiről néhány napja írta meg a New York Times, hogy évtizedek óta molesztál nőket. A legújabb vádak szerint Matt Damon és Russell Crowe is segédkeztek abban, hogy a Weinsteinről már jó ideje keringő pletykák ne kerüljenek nyilvánosságra.

Egy Sharon Wrap nevű amerikai újságírónő számolt be most arról, hogy amikor 2004-ben a New York Timesnál dolgozott, már megpróbált írni Weinstein viselt dolgairól, de végül a cikk nem jelent meg. Wrap szerint hiába erősítette meg neki több forrás is, hogy Weinstein Miramax nevű cégénél dolgozik egy olasz férfi, akinek az a feladata, hogy orosz prostituáltakat szervezzen a producernek, és hiába sikerült találnia egy nőt, akit lefizettek, miután Weinstein gyakorlatilag megerőszakolta, az anyag a fiókban maradt.

Wrap szerint miután Weinstein megtudta, hogy a NYT egy őt negatív színben feltüntető cikken dolgozik, minden szálat megmozgatott annak ehallgattatására. Ennek részeként a Miramaxnak dolgozó két talán legnagyobb sztár, Matt Damon és Russell Crowe biztosították a lapot arról, hogy kezeskednek az olasz férfiért, Weinstein pedig személyesen is felkereste a lap szerkesztőségét, aminek egyébként a Miramax az egyik nagy hirdetője volt.

Damon és Crowe egyelőre nem reagáltak a vádakra, de több hollywoodi színésznő, többek közt Rose McGowan már a Twitteren követelik, hogy valljanak színt. (Daily Mail)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.