Összejött a pénz, megrendezik jövőre Svédországban a férfimentes fesztivált

A szervezők jelentették be, hogy összejött a kitűzött 500 ezer korona (16,3 millió forint) a közösségi támogatásokból, ezért meg tudják rendezni a fesztivált jövő nyáron. Az összeget 3300 ember dobta össze. 

A fesztivál tervéről elsőnek idén nyáron lehetett hallani, amikor kiderült, hogy mivel  tavaly öt nemi erőszak és 12 szexuális zaklatás, idén pedig négy nemi erőszak és 23 szexuális zaklatás miatt történt feljelentés, jövőre nem rendezik meg az egyik legnagyobb svéd zenei fesztivált, a 2013 óta évente tartott Bråvallát. Ekkor merült fel ötletként, hogy kéne rendezni egy fesztivált, ahova nem mehetnek be ciszférfiak

A Statement fesztivál szervezői szerint csak elegük lett abból, hogy évről évre olyan fesztiválok vannak csak az országban, melyek nem biztonságos helyek a nők számára. A szervezők elmondása szerint a rendezvényre azok mehetnek majd be, akik cisznőként, transznőként vagy pedig egy nem bináris kategória alapján identifikálják magukat. 

A fesztivál ötlete egy svéd komikustól, Emma Knyckaretől származott, aki a Bråvalla-ügy után írt arról Twitteren, hogy miért ne lehetne összehozni egy menő fesztivált, ahol minden nem-férfit szívesen látnak, és ami addig fog futni, amíg a férfiak meg nem tanulnak viselkedni. (Guardian)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.