Amerikai bombázók repültek át a Koreai-félsziget felett

Az Egyesült Államok légiereje kedden közös hadgyakorlatot hajtott végre Dél-Koreával. Két amerikai hadsereg két B-1B-es stratégiai bombázója két dél-koreai F15K típusú vadászgéppel repültek együtt. A bombázók az Egyesült Államokhoz tartozó Guam szigetéről szálltak fel kedd este, majd a dél-koreai légteret elérve lőgyakorlatot hajtottak végre a Sárga tenger és a Keleti-tenger felett.

B-1B-es bombázóFotó: SHANE CUOMO/AFP

A dél-koreai hadsereg közleménye szerint a gyakorlat része volt annak a programnak, amelynek Észak-Korea elrettentése a célja. Az Egyesült Államok közölte, hogy a japán légierő is csatlakozott a gyakorlathoz. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.