Ezentúl nem hajlandó beszélni a rendőrökkel a dán feltaláló

Miután újabb bizonyítékot talált a rendőrség Kim Wall svéd újságíró ügyében, a meggyilkolásával gyanúsított feltaláló, Peter Madsen beszüntette a kommunikációt a rendőrséggel - írja a The Local dán kiadása. 

A döntését elfogadták, ehhez joga is volt. A feltaláló azóta nem hajlandó válaszolni a rendőrök kérdéseire, mióta megtalálták Kim Wall fejét. A koppenhágai rendőrség megerősítette a Ritzau értesüléseit, miszerint Madsen ügyvédjén keresztül üzent, hogy a továbbiakban nem működik együtt a nyomozókkal.

Peter Madsent azzal gyanúsítják, megölte és megcsonkította Kim Wall újságírót, aki azért látogatta meg tengeralattjáróján, hogy cikket írjon róla. A férfi előbb tagadta a vádakat, majd azt állította, balesetben halt meg az újságíró. Előbb a nő lefejezett holttestét találták meg a hatóságok, később, más helyszínen a fejét is. Madsen tagadja, hogy ő ölte volna meg Wallt, ahogy azt is, hogy bármi köze lenne ahhoz a merevlemezhez, melyet neki tulajdonítanak, és amelyen olyan videók láthatók, melyeken nőket fejeznek le és kínoznak meg.