Másodfokon a magyar állam nyert Budaörs ellen

POLITIKA
2017 október 11., 12:11
comments 65

Júniusban írtunk arról, hogy Budaörs pert nyert az állammal szemben, és 765 millió forintot ítéltek meg a városnak. A pert azért indították, hogy ne kelljen aránytalanul sokat fizetniük még az elvett iskolák után is, és kártérítést követeltek egy nem adónak nevezett, de a város szerint adóként kivetett fizetési kötelezettségük miatt.

Most viszont a Fővárosi Ítélőtábla másodfokon arra jutott az NGM közleménye szerint: jogszerűen járt el a költségvetés a szolidaritási hozzájárulás bevezetésével, a szabályozással nem érte kár az érintett önkormányzatokat.

Wittinghof Tamás polgármester a hvg.hu-nak azt mondta, az ügy a Kúriára megy.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.