Behajtót küldenek azokra a csongrádi szülőkre, akik nem fizetik ki az óvodai és iskolai ebédet

Csongrádon, ahol a Gazdasági Ellátó Szervezet biztosítja a közétkeztetést, napi több mint 1000 adagot főznek. Márciusban viszont már 4 millió forint fölött volt az az összeg, amit hiába vártak az óvodások és iskolások szüleitől, és ugyan az önkormányzat szociális irodája személyesen keresett meg mindenkit, a tanév elejére így is csak 3 millióra tudták levinni az összeget – írja a Délmagyar.

A lap szerint sok szülő van, aki nehéz helyzetbe került, és valamiért nem tud fizetni, de sokan vannak, akik hiába tehetnék meg, nem akarnak fizetni. A Délmagyar úgy tudja, az utóbbi szülők rájöttek, hogy az önkormányzat keze meg van kötve, nehezen tudják behajtani a tartozást a családokon.

Az önkormányzat most közölte: mivel adókkal nem tudják behajtani a tartozást, fizetési meghagyással vagy bírósági úton, végrehajtóval szerzik vissza a pénzt, főleg a hosszú ideje fennálló kintlévőségre összpontosítva. (Délmagyar)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.