Egy el nem küldött, szmájlival lezárt SMS miatt zárták ki a halott özvegyét és fiát az örökségből

Érvényes végrendeletnek fogadta el az ausztráliai Queensland állam legfelsőbb bírósága egy 55 éves korában öngyilkosságot elkövető férfi telefonján halála másnapján talált, piszkozatban maradt, szmájlival lezárt szöveges üzenetét, amivel kizárta a hagyatékából nejét és fiát is.

A soha el nem küldött, "Végrendeletem" tárgyú SMS-ben a férfi azt írta, hogy minden vagyonát fivérére és unokaöccsére hagyja, a neje "csak a saját dolgait" tartsa meg. Arról is írt, hogy a nő "megint visszament az exéhez".

Az ügyben eljáró bíró, Susan Brown ugyan maga is elismerte, hogy ez utóbbira semmilyen bizonyíték nincs, és hogy a nő ugyan elköltözött otthonról, de még így is úgy alakította napjait, hogy elvihesse férjét az orvosi kezelésekre. És még a férfi halála előtti utolsó hétvégét is együtt töltötték kerti munkával.

Brown ennek ellenére is a nő kárára döntött, amit azzal indokolt, hogy egy másik ügyben a bíróság bizonyítékként fogadott el egy "végrendeletem" cimkéjű DVD-t is, és ez szerinte precedens arra, hogy egy el sem küldött SMS-t is végrendeletnek kell tekinteni. Amit szerinte az özvegyasszony és a férfi előző házasságból származó fia nyugodtan megtámadhatnak a családjogi törvények szerint. (Via Sydney Morning Herald)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.