Egy el nem küldött, szmájlival lezárt SMS miatt zárták ki a halott özvegyét és fiát az örökségből

külföld
2017 október 12., 08:39
comments 195

Érvényes végrendeletnek fogadta el az ausztráliai Queensland állam legfelsőbb bírósága egy 55 éves korában öngyilkosságot elkövető férfi telefonján halála másnapján talált, piszkozatban maradt, szmájlival lezárt szöveges üzenetét, amivel kizárta a hagyatékából nejét és fiát is.

A soha el nem küldött, "Végrendeletem" tárgyú SMS-ben a férfi azt írta, hogy minden vagyonát fivérére és unokaöccsére hagyja, a neje "csak a saját dolgait" tartsa meg. Arról is írt, hogy a nő "megint visszament az exéhez".

Az ügyben eljáró bíró, Susan Brown ugyan maga is elismerte, hogy ez utóbbira semmilyen bizonyíték nincs, és hogy a nő ugyan elköltözött otthonról, de még így is úgy alakította napjait, hogy elvihesse férjét az orvosi kezelésekre. És még a férfi halála előtti utolsó hétvégét is együtt töltötték kerti munkával.

Brown ennek ellenére is a nő kárára döntött, amit azzal indokolt, hogy egy másik ügyben a bíróság bizonyítékként fogadott el egy "végrendeletem" cimkéjű DVD-t is, és ez szerinte precedens arra, hogy egy el sem küldött SMS-t is végrendeletnek kell tekinteni. Amit szerinte az özvegyasszony és a férfi előző házasságból származó fia nyugodtan megtámadhatnak a családjogi törvények szerint. (Via Sydney Morning Herald)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.