Felmondott az Origo Film rovata

Média
2017 október 12., 07:04
comments 350

Az Origo Filmklub csapata Twitteren jelentette be, hogy otthagyják az újságot, miután szerdán egy számukra vállalhatatlan cikk került be a rovatba a tudtuk nélkül.

Azt írják, hogy 2003 óta nem került ki hozzájuk olyan cikk, amit ne vállalnának egészen a "Kóla, popcorn és migránspropaganda" című anyag megjelenésééig, aminek a szellemisége tőlük a lehető legtávolabb áll. Szerintük ebben a helyzetben az egyetlen lehetőség egy emberként felállni, ezért ezt is teszi Huszár András, Onozó Róbert, Papp Eszter, Soós Tamás és Varga Ferenc.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.