Külföldiek ugyan nem nagyon jönnek, de a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet miatt nem kellett közbeszerzés a rendőrségi kisbuszok cseréjekor

POLITIKA
2017 október 12., 07:49
comments 83

Tömeges bevándorlás 2015 vége óta nincs Magyarországon, így válsághelyzetet sem nagyon tud okozni, de ez nem akadályozza az államot, hogy a legkülönbözőbb ügyekben a mai napig nem létező tömegek mögé bújjon.

Így például a 24.hu cikke szerint az legutóbbi rendőrségi autóbeszerzéskor is a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet miatt nem kellett közbeszerzést kiírni. Az adásvételi szerződést idén augusztus 28-án írták alá. A válsághelyzetről szóló kormányrendelet szerint a migrációval kapcsolatos beruházásoknál "lehetőség szerint legalább három gazdasági szereplőt kell ajánlattételre felhívni", de ha ez nem megy, akkor elé egy ajánlat is.

Orbán Viktor miniszterelnök a héten adott át 357 új járművet a rendőségnek a Hősök terén, és arról beszélt, hogy az idén már 15 milliárd forintot költöttek a járműpark cseréjére.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.