Makovecz Imre özvegye is tiltakozik a Feneketlen-tóhoz tervezett lakópark ellen

Budapest
2017 október 12., 11:27
comments 77

A peticiok.com-on jelent meg egy tiltakozás a XI. kerületbe a Diószegi útra tervezett 350 lakásos társasház építése ellen. A petíció kezdeményezői szerint „a környékre jellemző épületeket nagyságrendekkel meghaladó brutális beépítés alapvetően megváltoztatná a kertvárosias, ligetes lakóhelyet, és csökkentené a helyi ingatlanok értékét. A kizárólag a Diószegi útról megközelíthető óriásépületek szűkebb-tágabb környezetében lehetetlenné válna a közlekedés, alapvetően megváltozna a már jelenleg is túlterhelt játszótér környezete és intim világa.”

Az aláírásgyűjtést Dr. Entz Géza művészettörténész, a Gellérthegyvédő Egyesület elnöke, volt államtitkár, az Országos Műemlékvédelmi Hivatal egykori elnöke indította, és rajta kívül más konzervatív értelmiségiek is csatlakoztak az akcióhoz, köztük Makovecz Imre építész özvegye, Szabó Marianne, Dr. Nagy Gergely címzetes egyetemi docens. Forster Gyula-, Kós Károly-díjas építész, az ICOMOS MNB tiszteletbeli elnöke, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetettje, Hegedűs Péter építészmérnök vagy Sipos Mihály zenész, Újbuda díszpolgára.

A petíción egyelőre 486 aláírás szerepel.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.