Makovecz Imre özvegye is tiltakozik a Feneketlen-tóhoz tervezett lakópark ellen

2017 október 12., csütörtök 11:27
81

A peticiok.com-on jelent meg egy tiltakozás a XI. kerületbe a Diószegi útra tervezett 350 lakásos társasház építése ellen. A petíció kezdeményezői szerint „a környékre jellemző épületeket nagyságrendekkel meghaladó brutális beépítés alapvetően megváltoztatná a kertvárosias, ligetes lakóhelyet, és csökkentené a helyi ingatlanok értékét. A kizárólag a Diószegi útról megközelíthető óriásépületek szűkebb-tágabb környezetében lehetetlenné válna a közlekedés, alapvetően megváltozna a már jelenleg is túlterhelt játszótér környezete és intim világa.”

Az aláírásgyűjtést Dr. Entz Géza művészettörténész, a Gellérthegyvédő Egyesület elnöke, volt államtitkár, az Országos Műemlékvédelmi Hivatal egykori elnöke indította, és rajta kívül más konzervatív értelmiségiek is csatlakoztak az akcióhoz, köztük Makovecz Imre építész özvegye, Szabó Marianne, Dr. Nagy Gergely címzetes egyetemi docens. Forster Gyula-, Kós Károly-díjas építész, az ICOMOS MNB tiszteletbeli elnöke, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetettje, Hegedűs Péter építészmérnök vagy Sipos Mihály zenész, Újbuda díszpolgára.

A petíción egyelőre 486 aláírás szerepel.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt