Pornót nézni tanítják a mesterséges intelligenciát

TECH
2017 október 12., 06:51
comments 86

Mesterséges intelligencia segítségével kategorizálja videóit a világ legnagyobb pornós oldala, a Pornhub. A gép most havi 50 ezer videót néz végig, közben felismeri és bejelöli a klipekben szereplő pornószínészeket. Ötmillió videót kell végigpörgetnie, most kb. ennyi van fent a Pornhubon, de egyre gyorsabban befejez egy-egy filmet, így jövőre végez a teljes archívum átvilágításával. Ezután nehezebb feladatot kell megcsinálnia. Újra végignézetik vele az összes pornóvideót, de már nem a színészeket kell felismernie, hanem be kell kategorizálnia az klipeket, például "szőke" és "közterület" címkét adni egy filmnek, ha egy szőke nőkről és közparkokról szól. (TheVerge)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.