12 ezer dollárért kelt el Churchill egy félig elszívott szivarja

ÉLET
2017 október 13., 09:27
comments 22
Winston Churchill Monte Carlóban 1959 júliusában
photo_camera Winston Churchill Monte Carlóban 1959 júliusában Fotó: Bernard Lipnitzki/Roger-Viollet

12 ezer dollárért, azaz valamivel több mint 3 millió forinért árverezték el egy online aukción a legendás brit miniszterelnök, Winston Churchill egyik félig elszívott szivarját. 

A bostoni RR Auction aukciós ház közleménye szerint a mindössze 10 centis csonkot egy floridai gyűjtő vásárolta meg, aki azonban nem járult hozzá személye nyilvánosságához. 

Az aukciós cég szerint Churchill 1947 május 11-én, a párizsi Le Bourget reptéren gyújtotta meg a szivart, amit egy brit pilóta, bizonyos William Alan Turner tett el emlékbe feleségének, miután a kormányfővel repült Londonból Párizsba. 

A szerencsés gyűjtő egy képet is kapott a szivar mellé, amin Churchill épp meggyújtja azt a bizonyos csonkot. A havannai gyártású La Corona szivaron szerepel Churchill neve is. (AP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.