A CEU szerint visszalépés, hogy a magyar kormány egy évvel meghosszabbította a rájuk vonatkozó határidőt

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Miután péntek délelőtt Trócsányi László igazságügyi miniszter bejelentette, hogy módosítják a felsőoktatási törvényt, és egy évvel meghosszabbítják a határidőt, ameddig a CEU-nak teljesítenie kell az új feltételeket, délután az egyetem közleményben reagált: 

„A CEU üdvözöl minden olyan kezdeményezést, ami csökkenti a bizonytalanságot. Az igazságügyi miniszter mai javaslata a határidők megváltoztatásáról azonban meghosszabbítja a bizonytalanság időszakát, miközben hátat fordít a kérdés kézenfekvő megoldásának.

Az egyetem álláspontja szerint a megmaradásukat biztosító megállapodás New York állam és a magyar kormány között készen áll az aláírásra, ezért a helyzet megoldásának kulcsa a kormány kezében van, egyszerűen aláírhatnák a megállapodást. 

Szerintük mivel a magyar kormány már aláírt egy szerződést Maryland állammal a McDaniel College ügyében, a New York állammal kötendő megállapodás aláírásának elmulasztását csak a CEU elleni diszkriminációként tudják értelmezni.

„A határidő meghosszabbítása, és a megállapodás aláírásának elmaradása véleményünk szerint visszalépés. A CEU viszont az előrelépésben érdekelt.”

 – írják, majd hozzáteszik, hogy sürgetik a magyar kormányt, haladéktalanul írják alá a Magyarország és New York állam közötti megállapodást. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.