Ez a ruha tényleg pont olyan, mint egy régi függöny

Régi szállodai függönyökből készít kabátokat egy párizsi dizájner, aki Hôtel néven már piacra is dobta új kollekcióját.

Alexandra Hartmann egy esti séta alkalmával botlott bele az első kidobott szállodai függönybe, amiben rögtön bele is szeretett, és készített belőle egy kabátot saját magának.

Később családja és barátai ösztönzésére kezdett el komolyabban elmerülni a témában, és sorra hívogatta Párizs szállodáit és moteleit, hogy használt függönyöket kérjen tőlük.

"Sokféle anyagom volt, de mindenből csak nagyon kevés, nagyon oda kellett figyelnem az anyagok súlyára, és esésére", mondja Hartmann, aki szerint minden egyes elkészült darab teljesen egyedi lett, külön személyiséggel és történettel. (CNN)

Szőke Dániel

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.