Megdöglött Jeremy, a balra csavarodó csiga

ÁLLAT
2017 október 13., 09:27
comments 103

Október 11-én egy brit laboratórium hűtőjében holtan találták Jeremyt, a balra csavarodó csigát. Jeremy azért lett nemzetközi szinten is ismert, mert egy furcsa mutáció miatt a csigaháza nem jobbra, hanem balra csavarodott. Kutatók és lelkes amatőrök éveken át keresgéltek egy másik, szintén balra csavarodó csiga után, akivel Jeremy párosodni és szaporodni tudna.

Nem sokkal a halála előtt Jeremy álma beteljesedett: találtak neki párt, akivel utódokat nemzett.

Az utódokon keresztül Jeremy genetikai mutációját a csiga halála után is tanulmányozni lehet majd.

link Forrás

Jeremyt egy nyugdíjas biológus találta egy komposzthalom tetején Londonban. Azonnal felismerte, hogy ez a csiga különleges, ezért megmutatta a kollégáinak. A kutatókat elsősorban az érdekelte, hogy Jeremy mutációja vajon örökletes-e, de ehhez utódokra volt szükség.

A kutatók felhívást intéztek az embereknek, hogy segítsenek balra csavarodó párt találni, így lett Jeremyből híresség. Még dalt is írtak hozzá:

link Forrás

A csigát szerető utódai és az egész világ gyászolja, Jeremy, nagyon hiányozni fogsz. (StraitsTimes)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.