Megdöglött Jeremy, a balra csavarodó csiga

Október 11-én egy brit laboratórium hűtőjében holtan találták Jeremyt, a balra csavarodó csigát. Jeremy azért lett nemzetközi szinten is ismert, mert egy furcsa mutáció miatt a csigaháza nem jobbra, hanem balra csavarodott. Kutatók és lelkes amatőrök éveken át keresgéltek egy másik, szintén balra csavarodó csiga után, akivel Jeremy párosodni és szaporodni tudna.

Nem sokkal a halála előtt Jeremy álma beteljesedett: találtak neki párt, akivel utódokat nemzett.

Az utódokon keresztül Jeremy genetikai mutációját a csiga halála után is tanulmányozni lehet majd.

Jeremyt egy nyugdíjas biológus találta egy komposzthalom tetején Londonban. Azonnal felismerte, hogy ez a csiga különleges, ezért megmutatta a kollégáinak. A kutatókat elsősorban az érdekelte, hogy Jeremy mutációja vajon örökletes-e, de ehhez utódokra volt szükség.

A kutatók felhívást intéztek az embereknek, hogy segítsenek balra csavarodó párt találni, így lett Jeremyből híresség. Még dalt is írtak hozzá:

A csigát szerető utódai és az egész világ gyászolja, Jeremy, nagyon hiányozni fogsz. (StraitsTimes)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.